| NO. |
NAME |
MANTRA |
TRANSLATION |
| 1 |
श्रीराम |
ॐ श्रीरामाय नमः। |
Shree Rama |
| 2 |
रामभद्र |
ॐ रामभद्राय नमः। |
Ramabhadra |
| 3 |
रामचन्द्र |
ॐ रामचन्द्राय नमः। |
Ramachandra |
| 4 |
शाश्वत |
ॐ शाश्वताय नमः। |
Ramabhadra |
| 5 |
राजीवलोचन |
ॐ राजीवलोचनाय नमः। |
Rajeevalochana |
| 6 |
श्रीमते |
ॐ श्रीमते नमः। |
Shrimate |
| 7 |
राजेन्द्र |
ॐ राजेन्द्राय नमः। |
Rajendra |
| 8 |
रघुपुङ्गव |
ॐ रघुपुङ्गवाय नमः। |
Raghupungava |
| 9 |
जानकीवल्लभ |
ॐ जानकीवल्लभाय नमः। |
Janakivallabha |
| 10 |
जैत्र |
ॐ जैत्राय नमः। |
Jaitra |
| 11 |
जितामित्र |
ॐ जितामित्राय नमः। |
Jitamitra |
| 12 |
जनार्दन |
ॐ जनार्दनाय नमः। |
Janardana |
| 13 |
विश्वामित्रप्रिय |
ॐ विश्वामित्रप्रियाय नमः। |
Vishwamitrapriya |
| 14 |
दान्त |
ॐ दान्ताय नमः। |
Danta |
| 15 |
शरणत्राणतत्पर |
ॐ शरणत्राणतत्पराय नमः। |
Sharanatrana Tatpara |
| 16 |
वालिप्रमथन |
ॐ वालिप्रमथनाय नमः। |
Valipramathana |
| 17 |
वाग्मिने |
ॐ वाग्मिने नमः। |
Vagmine |
| 18 |
सत्यवाचे |
ॐ सत्यवाचे नमः। |
Satyavache |
| 19 |
सत्यविक्रम |
ॐ सत्यविक्रमाय नमः। |
Satyavikrama |
| 20 |
सत्यव्रत |
ॐ सत्यव्रताय नमः। |
Satyavrata |
| 21 |
व्रतधर |
ॐ व्रतधराय नमः। |
Vratadhara |
| 22 |
सदाहनुमदाश्रित |
ॐ सदाहनुमदाश्रिताय नमः। |
Sada Hanumadashrita |
| 23 |
कौसलेय |
ॐ कौसलेयाय नमः। |
Kausaleya |
| 24 |
खरध्वंसी |
ॐ खरध्वंसिने नमः। |
Kharadhwamsi |
| 25 |
विराधवधपण्डित |
ॐ विराधवधपण्डिताय नमः। |
Viradhavadhapandita |
| 26 |
विभीषणपरित्राता |
ॐ विभीषणपरित्रात्रे नमः। |
Vibheeshanaparitrata |
| 27 |
हरकोदण्डखण्डन |
ॐ हरकोदण्डखण्डनाय नमः। |
Harakodandakhandana |
| 28 |
सप्ततालप्रभेत्ता |
ॐ सप्ततालप्रभेत्रे नमः। |
Saptatalaprabhetta |
| 29 |
दशग्रीवशिरोहर |
ॐ दशग्रीवशिरोहराय नमः। |
Dashagreeva Shirohara |
| 30 |
जामदग्न्यमहादर्पदलन |
ॐ जामदग्न्यमहादर्पदलनाय नमः। |
Jamadagnya Mahadarpadalana |
| 31 |
ताटकान्तक |
ॐ ताटकान्तकाय नमः। |
Tatakantaka |
| 32 |
वेदान्तसार |
ॐ वेदान्तसाराय नमः। |
Vedantasara |
| 33 |
वेदात्मा |
ॐ वेदात्मने नमः। |
Vedatma |
| 34 |
भवरोगस्य भेषजम् |
ॐ भवरोगस्य भेषजाय नमः। |
Bhavarogasya Bheshajam |
| 35 |
दुषणत्रिशिरोहन्ता |
ॐ दूषणत्रिशिरोहन्त्रे नमः। |
Dooshanatrishirohanta |
| 36 |
त्रिमूर्ति |
ॐ त्रिमूर्तये नमः। |
Trimurti |
| 37 |
त्रिगुणात्मक |
ॐ त्रिगुणात्मकाय नमः। |
Trigunatmaka |
| 38 |
त्रिविक्रम |
ॐ त्रिविक्रमाय नमः। |
Trivikrama |
| 39 |
स्त्रिलोकात्मा |
ॐ त्रिलोकात्मने नमः। |
Trilokatma |
| 40 |
पुण्यचारित्रकीर्तनाय |
ॐ पुण्यचारित्रकीर्तनाय नमः। |
Punyacharitra Keertana |
| 41 |
त्रिलोकरक्षक |
ॐ त्रिलोकरक्षकाय नमः। |
Trilokarakshaka |
| 42 |
धन्वी |
ॐ धन्विने नमः। |
Dhanvi |
| 43 |
दण्डकारण्यकर्तन |
ॐ दण्डकारण्यकर्तनाय नमः। |
Dandakaranya Kartana |
| 44 |
अहल्याशापशमन |
ॐ अहल्याशापशमन नमः। |
Ahalyashapashamana |
| 45 |
पितृभक्त |
ॐ पितृभक्ताय नमः। |
Pitrabhakta |
| 46 |
वरप्रद |
ॐ वरप्रदाय नमः। |
Varaprada |
| 47 |
जितेन्द्रिय |
ॐ जितेन्द्रियाय नमः। |
Jitendriya |
| 48 |
जितक्रोधा |
ॐ जितक्रोधाय नमः। |
Jitakrodha |
| 49 |
जितमित्र |
ॐ जितमित्राय नमः। |
Jitamitra |
| 50 |
जगद्गुरु |
ॐ जगद्गुरवे नमः। |
Jagadguru |
| 51 |
ऋक्षवानरसङ्घाती |
ॐ ऋक्षवानरसङ्घातिने नमः। |
Rikshavanara Sanghati |
| 52 |
चित्रकूटसमाश्रय |
ॐ चित्रकूटसमाश्रयाय नमः। |
Chitrakoot Samashraya |
| 53 |
जयन्तत्राणवरद |
ॐ जयन्तत्राणवरदाय नमः। |
Jayantatranavarada |
| 54 |
सुमित्रापुत्रसेवित |
ॐ सुमित्रापुत्रसेविताय नमः। |
Sumitraputra Sevita |
| 55 |
सर्वदेवादिदेव |
ॐ सर्वदेवादिदेवाय नमः। |
Sarvadevadideva |
| 56 |
मृतवानरजीवन |
ॐ मृतवानरजीवनाय नमः। |
Mrutavanarajeevana |
| 57 |
मायामारीचहन्ता |
ॐ मायामारीचहन्त्रे नमः। |
Mayamareechahanta |
| 58 |
महादेव |
ॐ महादेवाय नमः। |
Mahadeva |
| 59 |
महाभुज |
ॐ महाभुजाय नमः। |
Mahabhuja |
| 60 |
सर्वदेवस्तुत |
ॐ सर्वदेवस्तुताय नमः। |
Sarvadevastuta |
| 61 |
सौम्य |
ॐ सौम्याय नमः। |
Soumya |
| 62 |
ब्रह्मण्य |
ॐ ब्रह्मण्याय नमः। |
Brahmanya |
| 63 |
मुनिसंस्तुत |
ॐ मुनिसंस्तुताय नमः। |
Munisanstuta |
| 64 |
महायोगी |
ॐ महायोगिने नमः। |
Mahayogi |
| 65 |
महोदर |
ॐ महोदराय नमः। |
Mahodara |
| 66 |
सुग्रीवेप्सितराज्यद |
ॐ सुग्रीवेप्सितराज्यदाय नमः। |
Sugreevepsita Rajyada |
| 67 |
सर्वपुण्याधिकफल |
ॐ सर्वपुण्याधिकफलाय नमः। |
Sarva Punyadhikaphala |
| 68 |
स्मृतसर्वाघनाशन |
ॐ स्मृतसर्वाघनाशनाय नमः। |
Smrita Sarvaghanashana |
| 69 |
आदिपुरुष |
ॐ आदिपुरुषाय नमः। |
Adipurusha |
| 70 |
परमपुरुषाय |
ॐ परमपुरुषाय नमः। |
Paramapurusha |
| 71 |
महापुरुषाय |
ॐ महापुरुषाय नमः। |
Mahapurusha |
| 72 |
पुण्योदय |
ॐ पुण्योदयाय नमः। |
Punyodaya |
| 73 |
दयासार |
ॐ दयासाराय नमः। |
Dayasara |
| 74 |
पुराणपुरुषोत्तम |
ॐ पुराणपुरुषोत्तमाय नमः। |
Puranapurushottama |
| 75 |
स्मितवक्त्र |
ॐ स्मितवक्त्राय नमः। |
Smitavaktra |
| 76 |
मितभाषी |
ॐ मितभाषिणे नमः। |
Mitabhashi |
| 77 |
पूर्वभाषी |
ॐ पूर्वभाषिणे नमः। |
Purvabhashi |
| 78 |
राघव |
ॐ राघवाय नमः। |
Raghava |
| 79 |
अनन्तगुणगम्भीर |
ॐ अनन्तगुणगम्भीराय नमः। |
Anantaguna Gambhira |
| 80 |
धीरोदात्तगुणोत्तम |
ॐ धीरोदात्तगुणोत्तमाय नमः। |
Dheerodatta Gunottama |
| 81 |
मायामानुषचारित्र |
ॐ मायामानुषचारित्राय नमः। |
Mayamanushacharitra |
| 82 |
महादेवादिपूजित |
ॐ महादेवादिपूजिताय नमः। |
Mahadevadipujita |
| 83 |
सेतुकृते |
ॐ सेतुकृते नमः। |
Setukrute |
| 84 |
जितवाराशय |
ॐ जितवाराशये नमः। |
Jitavarashaya |
| 85 |
सर्वतीर्थमय |
ॐ सर्वतीर्थमयाय नमः। |
Sarvatirthamaya |
| 86 |
हरि |
ॐ हरये नमः। |
Hari |
| 87 |
श्यामाङ्ग |
ॐ श्यामाङ्गाय नमः। |
Shyamanga |
| 88 |
सुन्दर |
ॐ सुन्दराय नमः। |
Sundara |
| 89 |
शूर |
ॐ शूराय नमः। |
Shoora |
| 90 |
पीतवासा |
ॐ पीतवाससे नमः। |
Peetavasa |
| 91 |
धनुर्धर |
ॐ धनुर्धराय नमः। |
Dhanurdhara |
| 92 |
सर्वयज्ञाधिप |
ॐ सर्वयज्ञाधिपाय नमः। |
Sarvayagyadhipa |
| 93 |
यज्विने |
ॐ यज्विने नमः। |
Yajvane |
| 94 |
जरामरणवर्जित |
ॐ जरामरणवर्जिताय नमः। |
Jaramarana Varjita |
| 95 |
शिवलिङ्गप्रतिष्ठाता |
ॐ शिवलिङ्गप्रतिष्ठात्रे नमः। |
Shivalingapratishthata |
| 96 |
सर्वापगुणवर्जित |
ॐ सर्वापगुणवर्जिताय नमः। |
Sarvapagunavarjita |
| 97 |
परमात्मा |
ॐ परमात्मने नमः। |
Paramatma |
| 98 |
परब्रह्म |
ॐ परब्रह्मणे नमः। |
Parabrahma |
| 99 |
सच्चिदानन्दविग्रह |
ॐ सच्चिदानन्दविग्रहाय नमः। |
Sachidananda Vigraha |
| 100 |
परंज्योति |
ॐ परंज्योतिषे नमः। |
Paramjyoti |
| 101 |
परंधाम |
ॐ परंधाम्ने नमः। |
Paramdhama |
| 102 |
पराकाश |
ॐ पराकाशाय नमः। |
Parakasha |
| 103 |
परात्पर |
ॐ परात्पराय नमः। |
Paratpara |
| 104 |
परेश |
ॐ परेशाय नमः। |
Paresha |
| 105 |
पारग |
ॐ पारगाय नमः। |
Paraga |
| 106 |
पार |
ॐ पाराय नमः। |
Para |
| 107 |
सर्वदेवात्मक |
ॐ सर्वदेवात्मकाय नमः। |
Sarvadevatmaka |
| 108 |
परस्मै |
ॐ परस्मै नमः। |
Parasme |